konsantre işler bunlar...

Geçen gün çamaşır yıkarken bir baktım yumuşatıcı bitmiş. Buranın suları zaten acayip tuzlu, yumuşatıcı falan hikaye, maksat biraz hoş koku versin. Neyse gittim markete, bir baktım inanılmaz bir fiyat... sonra üstünü okudum... efendim bu çevre dostu yumuşatıcıymış. Deniz esintili bu paket 2 litre ama içinde 8 litre ye denk malzeme varmış. Deterjanlarda da aynı durum söz konusu, eskiden 1 koca bardak koyarken artık azıcık koyacakmışız. Tabi gel de bunu evdeki raziyeye anlat, yine dolduracak bardağı :) Adama sormazlar mı yıllar yılı bize niye sulandırılmış malzemeleri kakaladınız diye?
Cevabı hazır aslında, bizim millet hazır değil. O ne demek öyle çevre dostuymuş falan filan? Hangimiz çöpümüzü ayırıyoruz? Hadi geçtim onu, efes dark şişelerini, soda şişelerini, şarap şişelerini recycle eden camekan dışında, kim bunları cam toplama kumbaralarına atıyor? Tamam atan tanıdıklarım var ama genele vursanız????

Bakin bir hikaye anlatayim size, olay tamamiyle gerçek.
Anadoluda her bakkalda bulunan ilaç nedir? Hani kare kutusu vardır, üstüste konmuş 3 tane 1ytl demir para gibidir, hani kapağında rıfkı bu gece olmaz, başım ağrıyo tribinde olan bir kadın resmi vardır. Hah işte o gripin.
Gripinin muhteviyatı, gofret kaplama içinde parasetemoldur. Yani içindeki o toz kısım.
Gel zaman git zaman ilaç teknolojisi ilerliyor, o 500mg lık parasetemol, kristal olarak çok daha az bir hacime indirilebiliyor. Ama ambalaj bozulmasın diye firma aynı şekli kullanıyor, ama tabi içindeki toz çok daha az. Biliyo musunuz ne oluyor? Anadoludaki bakkallardan falan koli koli mal iadesi geliyor. Siz bizi kazıklamaya mı çalışıyosunuz? bu ilacın içi az diye... Gülmeyin wallahi öyle.
Peki sonuç? Gripin yine aynı miktarda yani az kristal parasetemol koyuyor gofret kaplamanın içine, geri kalan toz mikarını ise nişasta ile dolduruyor.

İşte bu yüzden konsantre işler bunlar, yalan işler bunlar..... henüz...



0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2009 bigün şöyle bişey oldu. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator