Ben sana anne-baba olamazsın demedim, ebeveyn olamazsın dedim!


Anne-Baba olmak zor bişey mi?
Hayır, hiç değil. Eğer zor birşey olsaydı her yıl 50 milyon kadın kürtaj olur muydu? (2005 rakamlarını bulabildim, 2009 bitmek üzere)
Asıl zor olan EBEVEYN olmak. Ebeveyn, amerikalı ünlü Ebe Wayne, John Wayne in herhangi bir akrabası değildir.
Bakın yüce wikipedia ebeveyn kelimesini nasıl tanımlıyor.
Ebeveyn: Ebeveyn, bir insanı yetiştirip büyüten aile büyüğüdür.
Dikkat ederseniz, çocuklara anlatıldığı gibi babanın tohumunun annenin karnına girmesi, orda 9 ayda olgunlaşıp dışarı çıkması ile ebeveynliğin hiçbir bağlantısı yok.

Demek ki ne baba tohumlarını yollayarak, ne de anne bu tohumları kabul ederek işten sıyrılmak söz konusu değil. Peki ne yapacağız?
Eğitim şart :)

Genelde kimlerden alıyoruz bu eğitimi, ilk olarak anneanne ve babaanne den. Biri kundak yap diyor, öteki bacakları yamuk olur yapma diyor. Biri ağlamaktan morarsa da yanınıza almayın kendi yatağında uyusun diyor, öteki aaa olur mu hiç, yanınıza alın ortanızda uyusun diyor.
Sonuçta kafayı yedirecek bir durum, kim doğru? kim yalan söylüyor?

Diyelim Ebeveyn olmaya karar verdiniz, tohumları yolladınız, hanım da bunları kabul etti.
Çocuk odası nasıl hazırlanırdan tutun da, fitil nasıl atılır a kadar herşeyin anlatıldığı süper kurslar var. Bunların başında da Ayşe Hemşire geliyor. Bu bayan yıllardır bu işi yapıyor, gayet fazla hayır duası alıyor olacak ki işi büyüttü :) , kitap bile çıkardı, artık web sitesi bile var. http://www.ayseoner.com.tr/ Kendisine doğum koçu da diyorlar, ama aşağıdaki koçlardan değil :)

Aşağıdaki koçlardan olmayan size yardımcı olabilecek başka biri daha var. Sedef Örsel Özçelik. Kendisi Ayşe Hemşire gibi hardware - donanım konusundan ziyade, software - yazılım konusunda yardımcı olacaktır. Çocuğunuz hakkında kararlar verirken, kendinizi bir sis bulutu içinde hissederseniz, sarı farları takip edin. Web sitesi http://parentcoach-sedef.blogspot.com/

40 yılı aşkın zamandır çocuklarla çalışan, profesörümüzü de unutmamak lazım. Norma Razon ve ekibi, doğum öncesinden, ergenliğe kadar birçok konuda yardımcınız ve yol göstericiniz olacaktır.

Eminim çok değerli başka kişiler de vardır. Bunlar sadece nacizane benim bildiklerim.

Gözünüz korktuysa ne tohumları yollayın, ne de tohumları kabul edin ;)

2 comments:

hornethido said...
This comment has been removed by the author.
hornethido said...

hebelep, hübelep...

Post a Comment

 
Copyright 2009 bigün şöyle bişey oldu. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator