Yaz okulu




bigün şöyle bişey oldu, İstanbul'un göbeğindeki çocuklara özel alışveriş merkezini ziyarete gittim. Fikir güzel, para saçılmış belli ama ruh yok, sıcaklık yok, cıvıltı yok, curcuna yok. Bir mağza ile sohbet ettim, normal dükkanlarında 50 birim sattıkları malı burada 5 birim satamıyorlarmış. İçerisi sinek avlıyor, söylentilere göre yaz boyunca kira bile almıyorlarmış içerideki mağzalardan, böyle giderse, -ki böyle gideceğe benzer, bu merkez 2010 yazını göremiyecek gibi.
Sözde bir yaz okulu yapılıyor içerisinde. Yaz okulu ama öyle bir yaz okulu ki, açık bir tek pencere yok, içeri giren bir gıdım gün ışığı yok, boş koridorlarda bir abla tarafından ordan oraya taşınan çocuklardan ibaret bir ortam. Hani nerde su savaşı? hani nerde toprak, hani nerde ağaç, çiçek, böcek, hoplama, zıplama, düşme, yara bandı?

Dünya standartlarının da ötesinde bir yaz okulu var İstanbul'da yıllardır süregelen. Nisan ayında duyurusu yapıldıktan 24 saat sonra %75 doluluk oranına ulaşan, çocukların, ailelerin, çalışanların, hepsinin mutlu olduğu mükemmel bir yaz okulu. RCSC. İzmir'de uzay kampı, gerisi hakikaten yalan, umarım yanılıyorumdur.



1 comments:

yurtdışı eğitim said...

Guzel bir site oldu tebrik ederim

Post a Comment

 
Copyright 2009 bigün şöyle bişey oldu. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator