ağaç ev


bigün şöyle bişey oldu, smartkids'de karar aldık, dedik ki yaz okulu falan da yapacağımız için bahçeye ilginç, güzel birşeyler yapalım. Parklardaki ve kreşlerdeki iğrenç plastik kaydıraklardan, salıncaklardan hiç haz etmediğimiz için, tarım alanı, hayvanların olduğu alanlar falan derken köşedeki dut ağacına bir ağaç ev yapalım dedik. Düşünsenize gavur filmlerindeki gibi bir şey, ağacın tepesinde bir ev, çocuklar çıksın tepesine, hatta ordan aşağıya kaydırakla insinler falan filan.

Melis zaten bahçeci, Oya zaten tasarımcı, başladılar çalışmalara. Melis'in bir fuarda toparladığı katalog sayesinde Ahmet adında birisini aradılar, randevu aldılar falan filan.






























Ahmet denen kişi, eski ama cillop gibi üstü açık bir land rover ile geldi.
Kafada çok şık bir cowboy şapkası, ipleri çenenin altından bağlanmış, beyaz keten gömlek, üsten 3-4 düğme açık, ayakta camel botlar, arabada maglite ın en baba modeli, gps, telsiz anteni, seyyar calaskar falan filan, ben marangoz Ahmet efendi beklerken, karşıma jön Ahmet çıktı :)
Merhaba - merhaba, tanıştık falan filan bahçeye baktı ölçü alacak, cebinden laserli metresini çıkardı, sağa sola tutarak ölçüm yaptı, değerleri moleskin defterine yazdı. Macbookunu açarak ordan da birkaç bişeyler yaptı ve gitti.
Ben dumur, kızlar eridi bitti, neyse böyle bir durum :)
Daha sonradan bir kamyon kereste ile geldi, sigarasını yaktı, dut ağacının o tarafa baktı, baktı baktı, baktı.... sonra ustalarına talimatlar verip ortadan kayboldu.
Sonra tekrar meydana çıktı, beğenmediği birşeyler vardı, adamlara söktürttü 3-5 kalası, haydaa baştan. Sonunda o kadar mükemmel bir iş ortaya çıktı ki inanamazsınız.
Hiçbir açısı birbiriyle aynı olmayan, düzensizliğin düzgünlüğünde bir şahaser...
İşte bu Ahmet, çok süper bir adam. 3 nesildir ağaç işleriyle uğraşıyorlar, hatta bizim okuldan Aslı nın da erkek kardeşi olduğunu keşvettik sonra.
Boğaziçindeki BÜDAK'ın asma katınıda meğerse onlar yapmış zamanında. Bir ara karşınıza cowboy şapkalı, kirli sakallı, yakışıklı mı yakışıklı, acayip süper tarz adamı, elinde elektrikli testereli bir çıkarsa, işte o, işini severek yapan ve zevkle yapan adam marangoz Ahmet'tir.


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2009 bigün şöyle bişey oldu. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator