yumurta için horoza ne hacet?

Bu yazımın, sperm bankasına başvurup hamile kalanlarla bir alakası yoktur, başlık yanlış anlaşılmasın, konumuz hakikaten tavuklar. :))

bigün şöyle bişey oldu, bundan seneler evvel, ben daha okula başlamamıştım, annem ile babamın halasını ziyarete gittik. Büyük halanın evi Pendik'te, denize sıfır, kayıkhanesi, kocaman bahçesi vs. olan bir yerdi. Şimdilerde deniz ile arasında 400 metre falan var o ayrı....

Neyse büyük hala çocukları çok sever, tabi taaa İzmir'den Mert gelmiş, bir heyecan, bir mutluluk vs. Sabah kahvaltılarında, bahçe ile uğraşan amca, tavuk kümesinden yeni günlük bir yumurta getiriyor, o yumurta haşlanıyor, ve ben sabahları onu kayısı haliyle hüpürdetiyorum.
Bahçeye çıkıyorum, oyun oynamak, hayvanlara bakmak için falan, sayıyorum 1, 2, 3, 4, 5, 6 evet 6 tane tavuk var. Koca bahçede dolanıyorum dolanıyorum, yine yine yine sayıyorum 6 tane tavuk. Allah allah diyerek, kafamı kaşıyorum. Hatırlıyorum çok güzel bir dürbünleri vardı, camdan karabatakları izliyorum. Hop diye dalıyorlar, sonra ben saymaya başlıyorum, en uzun süre nefessiz kalan karabatağı bulmaya çalışıyorum falan, böyle yarı istatistiki, yarı botanik, yarı zoolojik aktiviteler içindeyim.
Başka birgün annem de bahçede, yine sayıyorum, 1, 2, 3, 4, 5, 6 evet yine 6 tane tavuk var. Anneme sordum, "anne, yumurtalar, tavukların yavrusu değil mi?" annem "evet" dedi. e peki dedim, yavru olması için anne ve babaya ihtiyaç yok mu dedim? annem evet dercesine kafasını salladı.
E ben hergün yumurta yiyorum, bu tavuklardan, ama burda hiç horoz yok, nasıl oluyor bu dedim? Annem cevap veremedi, veya cevabı beni tatmin etmiş olmayacak ki, hatırlayamıyorum.

Aradan seneler geçti, ilkokul, ortaokul bitti, ben eşşek kadar olup liseye geldiğimde, kız arkadaşlarım olduğunda, aslında dişilerin zaten yumurtladığını, ama bunun içinden yavru çıkması için babaya gerek olduğunu kendim öğrendim.
İşin komik tarafını bunu bazı bayan velilere, annelere anlatıyorum. Yemin ederim size,"ıyyyyyyyyyğğğkkk bidaha yumurta yemem ben" diyenine de rastladım, "aaaaaa nasıl oluyor pekiiiii?" diyenine de rastladım, "ben hiçbişey anlamadım" diyenine de.

Niye adam gibi bir cinsellik eğitimi halen yok? niye halen kutu, kuku, pipi gibi tabirler var? benden size tavsiye bu konularda önce siz bişeyler öğrenin :) Çocuklar için cinsel bilgiler diye kitap serisi var. 4-6 yaş grubu, 7-9 yaş grubu ve 10-13 yaş grubu diye 3 kitap. Atla deve degil, orta boy bir karpuz fiyatı, 4 lira 5 lira.
Hadi bir de kıyak yapıp linkini de vereyim size. Alın okuyun e mi?

1 comments:

Sedef said...

ben de ingilizce bır kitap önereyim hemen:
http://www.amazon.com/Its-Perfectly-Normal-Changing-Growing/dp/0763624330/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1247748438&sr=8-1

çok önemli bir konuya denyinmişşin yine!!! bütün ebeveynler ve bütün çocuklar adına teşekkürler!

Post a Comment

 
Copyright 2009 bigün şöyle bişey oldu. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator