Koçum benim


bigün şöyle bişey oldu, yine bundan yıllar önce oluyor olay, Murat ile konusuyoruz, "benim bir koçum var" dedi, ben hayvan sevgisi güzeldir kurbana kadar bahçede beslersin tadında espiriler yaparken, "yaşam koçu olum bu" dedi. Haydaaa neymiş bu yaşam koçu falan dedim, kısaca bana kendisinin gelecekle ilgili olan tercihlerinde yardımcı olduğundan falan bahsetti. Adam zamanında başarılı işler yapmış, köşeye birkaç milyon franklin attıktan sonra işi gücü bırakıp, yaşam koçluğuna başlamış. Ferrarisini satan salak gibi :) Ünlülerin yaşam koçuymuş, bizim Murat'a da kıyak yapmış pro bono hesabı.

İlk o zaman duydum bu koçluk işini. Şimdilerde ise iyice bir trend oldu. Bir bakıyorum, yılların tekstilcisi, işi bırakmış, eğitim almış, yaşam koçu olmuş. İşinden sıkılan, 3-5 kişisel gelişim zımbırtısına katılmış olanlar, üniversitede kaza ile işletmeyi tutturamayıp sosyoloji veya psikoloji okumuşların hep yeni trendi bu koçluk. Ne iş yaparsın? Yaşam koçuyum koçummmm...

Hani bir zamanlar borsacılık türemişti. Herkez borsacıydı aslında da ek iş olarak öğretmenlik, garsonluk, şöförlük, avukatlık, bakkallık yapıyorlardı. Tam onun gibi zamanımızda bu koçluk mevzusu. Bizim okuldaki börekçi zırt pırt kantindeki televizyonun teletextini açar, Kepez hisseleri ne oldu ona bakardı. :)

İşini adam gibi yapanlara bir lafım yok ama bu işin bir normu yok mudur? bir eğitimi yok mudur? bir sertifikasyonu, veya önceden alınması gereken bir kurslar dizisi yok mudur? Amway usulü mü işler bunlar?

Birde işin içine spiritüel tadlar katmıyorlar mı? Bide bazı şeyleri evrenden istemek yok mu? Evrende bereket ve bolluk var, ben bunu hakediyorum, çağırıyorum, bana bereket gelecek, bolluk gelecek, ( bekle gülüm sen ) içime nefes çekiyorum, bu temiz ve beyaz nefes, burnumdan girip cigerlerime gidiyor, ordaki kötülükleri alıp gri olarak tekrar burnumdan dışarı çıkıyor... tövbe tövbee...

Bir insanın kendine hayrı yoksa, başkasından hayır beklemesi hıyarlık değil midir?

sert mi oldu azıcık?

3 comments:

Sedef said...

Foto süpermiş! Benim gibi koçlar gani Mertcim... Yazdıklarına katılıyorum... Tek ekleyeceğim şu: Kişinin kendi hakkında tanıyıp bileceği en uzman kişi yine kendidir! Akıl fikir alınan ister koç, ister prof.dr., isterse alimlerin alimi, bilgelerin bilgesi olsun, muhakkak kişi kendine uygunluğunu tartmalı, kendi muhakemesinden geçirmelidir. Uzmanların söyledikleri her şey, her zaman bize 4/4lük uymayabilir... Bilmem iyi açıklayabildim mi ?
:)
Sedef

Mert BALIN said...

sedefcim sen çoook ama çooook ayrısın
onu da yazdım da draft daha, publish edicem yakın zamanda

benim bahsettiğim, millete gaz veren, sen şöyle iisin, sen böyle süpersin diye goy goylayan, gerektiğinde karısından kocasından boşatma raddesine getiren kendini bilmezler.
o kadar çok varki onlardan, millet de bunları bir mok sanıyor.

ondan yazdım yani :)

Sedef said...

mertcim haklisin yazdıklarında! benim de bir arkadaşım bir koç tavsiye ile evden ayrılan eşi ile olan ilişkisini toparlamak için bir yıldır insan üstü bir gayret gösteriyor. Eğer koçunuz ya da terapistiniz, ya da her hangi bir yetkili gördüğünüz kişi size efendim sizin derdinizin çaresi evden ve eşinizden uzak kalmaktadır derse... Ya da başka bir formül sunarsa lütfen şunu hatırlayın : BİR YAŞAM KOÇUNUN GÖREVİ SİZE NE YAPACAĞINIZI SÖYLEMEK DEĞİLDİR!!! ONLARIN GÖREVİ SİZE SİZİN GERÇEKTEN YAPMAK İSTEDİKLERİNİZİ FARK ETTİRMEK, HEDEFLERİNİZİ BULMANIZA YARDIMCI OLMAKTIR.

Post a Comment

 
Copyright 2009 bigün şöyle bişey oldu. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator