Kaynım bana atladı

Önce Cem abimiz bu konuda ne demiş bir onu izleyelim:


Bu diziler hakikaten kabak tadı verdi. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Hele hele perşembe günleri akşam trafik yok, bebek, nişantaşı, taksim boş. Geçenlerde bir yazı okudum. Zahide Uçar yazmış, babam da bana yollamış.
"Televizyon kanalları arasında geziniyorum. Bir dizi furyasıdır gidiyor. Bunlar dizi değil, toplumu çökertmek için yapılmış dinamit sanki. 

Mardin’de çevrilmiş bir diziye baktım. Bir kadın hem baba, hem oğlu ile beraber. Gene aynı dizide evin oğlu amcasının kızına tecavüz ediyor, kız sonra evleniyor ama amca oğlu hala peşinde. Bir başka dizide iki kız kardeş aynı adamı seviyor. Biriyle beraber oluyor, kız hamile ama öteki ile evlilik hazırlığı yapıyor. Aşk-ı Memnu zaten şirazeden çıktı. Küçük kadınlarda lisede okuyan kıza enişte tacizi. Yaprak dökümü gene iki kız kardeşin aynı erkek ile beraberliği. Bir de hanımın çiftliği var. Dayı yeğeni için getirttiği kıza el koyacak.

Sonra dini kullanan kanallara bakıyorum. Sürekli ezilen, dayak yiyen, sokaklara atılan kadınlar. Nedense hiçbirinin aklına kanuna başvurmak gelmiyor. Onlar hep ağlıyor ve başına gelenleri kader kabul ediyor. Bu kadınlar ve garibanlar kaderine katlandıkça ve sabrettikçe, hukuk falan demediği için sonunda ödüllendiriliyor. Ne mi oluyor? Bir Hızır uğruyor evlerine. Utanmasalar cennetten yer de satacaklar.

Sabah başlayan bu afyon, uyuşturucu, akıl dışı, etik bütün değerlerin içini boşaltan yayınlar, insanların beynine boca ediliyor.

Birinde yemek programı, kimse yediğini beğenmiyor. Türk insanı nimeti kutsal bilirdi. Ekmeği yerde bulsa; önce alıp başına, sonra ayak basılmayan bir yere koyar. Bu yemek programı da sofra kültürümüze ve adabımıza saldırıyor. "



First Lego Ligi sunumlarını yaparken sürekli FIRST vakfı başkanı Dean Kamen'dan bahsediyordum, 440 dan fazla patentli buluşu olan bu bilim adamı zamanında demiş ki, amerikadaki birçok genç, NBA yıldızı olmak istiyor, ama bunların 1000 de 1 i bile bu hayallerini gerçekleştiremiyecek, ama isterlerse bilim adamı olabilirler, yeter ki karşılarında doğru rol model olsun.


Çocuklarımızın karşısındaki rol modeller kim? bir bakın isterseniz. 


Toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilirler ve yaşarlar, bizim hakkımız da kaynımızın bize atlamasından öteye gidemiyor anlaşılan...


Umarim kaynımız, kaderimiz olmaz...

1 comments:

Ayfer Sen said...

bu yazi cok yerinde olmus... eline saglik

Post a Comment

 
Copyright 2009 bigün şöyle bişey oldu. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator